fbpx

Na 40 jaar te hebben gehockeyd en zijn er heel veel hockeyballen op mijn tenen terechtgekomen en kreeg ik begin 2005 last van een ingegroeide nagel aan mijn rechter grote teen.

Wat een ellende is dat. Om de haverklap een ontstoken teen, rood, dik, zeer pijnlijk en regelmatig ook aan het pussen.

NagelbeugelIk ben naar een pedicure gegaan om te kijken of er wat aan te doen was. Zij is begonnen om een gaasje onder mijn nagel te stoppen in de hoop dat mijn nagel weer wat rechter zou gaan groeien. Helaas heeft dit niet geholpen en na 2 jaar van regelmatig in een soda voeten bad te moeten zitten, omdat mijn teen weer eens ontstoken was, ben naar mijn huisarts gegaan en die heeft me doorgestuurd naar de chirurg om dan maar de teennagel te laten verwijderen.

Zo gezegd zo gedaan. Maar dat viel toch wel tegen. De operatie op zich niet, maar daarna heb je een behoorlijk lange tijd (ongeveer 1 jaar!) geen nagel op je teen en is je teen zeer gevoelig. Het stoten van de teen is al heel erg pijnlijk. Je moet dus erg voorzichtig zijn.

Ik verwachte natuurlijk dat ik geheel van mijn problemen af zou zijn. Niets bleek minder waar. Het blijkt dat bij deze operatie toch ongeveer10 % weer zijn gewone nagel terug krijgt en met dezelfde terug komende klachten. Ik behoorde helaas tot die 10%.

Wat nu! Toen ben ik bij Gaan&Staan podotherapie terecht gekomen en zij stelde onmiddellijk een nagel beugel voor. Nu draag ik een jaar of 2 deze beugel en heb ik nergens meer last van.

Had ik dat maar veel eerder gedaan dan had dat voor mij een hoop pijn en frustratie gescheeld. Heeft u last van een ingegroeide nagel aarzel dan niet en maak direct een afspraak met een van de podotherapeuten Ilse of Femke!

Nagelbeugel: oplossing voor ingegroeide nagels
Getagd op:    
WhatsApp chat