fbpx

Al maanden had ik ’s avonds en ’s nachts last van tintelingen, kriebels en een vervelend gevoel in mijn onderbenen. Hierbij voelde ik een onbedwingbare onrust in mijn benen: je ‘moet’ bewegen om het vervelende gevoel even kwijt te raken. In je slaap maken je benen soms vanzelf schokkende bewegingen. Maar ook als ik lang moest zitten, in een bus, bioscoop of vliegtuig ontstond dat velende gevoel. Ik werd er moedeloos van. Mijn podotherapeut legde het me uit: het rusteloze benen syndroom.

Mijn vervolgstap was om de oorzaak te onderzoeken, deze kon een relatie hebben met overgewicht, roken, alcohol, koffie en weinig beweging. Daarnaast kunnen bepaalde medicijnen de aandoening veroorzaken of verergeren. Volgens de Nederlandse Stichting Restless Legs Syndrom kan een ijzertekort ook rusteloze benen veroorzaken.

Helaas blijven mijn klachten terugkomen, maar nu ik dit weet kan ik er rekening mee houden dat ik overdag voldoende beweging krijg.

Onbedwingbare onrust in mijn benen
Getagd op:    
WhatsApp chat