fbpx

Ik moest in de middag naar de tandarts, even wat boodschappen halen nog wat wegbrengen. S’avonds thuis maakte mijn schoen een vreemd tikkend geluid op de vloer. Ik had in een spijker getrapt, die had zich door mijn schoenzool in mijn voet gedrukt. Er was een enorme wond onder de bal van mijn voet ontstaan. Waar ik helemaal niks van gemerkt heb. Zo gevaarlijk is neuropathie, gevoelloosheid in je voeten.
De huisarts verwees me naar de podotherapeut zodat die de wond dicht zou krijgen. Ik kreeg de uitleg om vilt om de wond te gebruiken waardoor ik niet op de wond zou lopen. Pijn had ik niet. In 2 weken was de wond genezen.
Controleer je voeten en schoenen regelmatig, zeker als je geen gevoel hebt.
Ik ga nu zelf elke 6 weken naar de pedicure en 2 keer per jaar naar de podotherapeut voor een voetcontrole. Het was enorm schrikken dat je door kan lopen met een spijker in je voet.

Spijker in voet
WhatsApp chat